STRUČNI POSJET DOMOVIMA ZA STARIJE U SLOVENIJI 

Djelatnici domova za starije kojima je osnivač Primorsko goranska županija bili su 06.07.2015. na stručnom putovanju predstavljanja i razgledavanja Doma starejših Krško, Malog doma Stročja vas i Doma starejših Ljutomer u Sloveniji.

Stručno putovanje organizirala je tvrtka Firis koja je licencirana za provedbu norme E-qualin po domovima za starije osobe. Projekt E-Qalin (European quality-improving innovative learning in residential care homes for the elderly) razvijen je kao sustav upravljanja kvalitetom unutar ustanove, isključivo za područje skrbi i njege starijih i nemoćnih osoba. Primjena ovog modela u domovima za starije povećava zadovoljstvo i kvalitetu života korisnika ustanove i njihove rodbine te zaposlenika, odnosno svih sudionika pri skrbi o starijima. Dom za starije osobe „Mali Kartec„ Krk  je u veljači ove godine ispunio uvjete za  potvrdu E-Qalin.

Stručnom posjetu su sudjelovali svi ravnatelji i dio stručnih djelatnika domova za starije osobe kojih je osnivač Županija, kako bi se upoznali s konceptom i organizacijom rada ovih domova. U stručnom dijelu programa ravnatelji Doma starejših Krško, Malog doma Stročja vas i Doma starejših Ljutomer u Sloveniji predstavili su već promijenjene koncepte rada, te planove promjene koncepta, iz klasičnog, funkcionalnog i medicinskog usmjerenja u suvremeni model usklađene odnosne njege, kako bi se približili konceptu IV. generacije domova.