Dana 13.6.2019. povodom proslave blagdana sv.Antona, zaštitnika Doma, obilježili smo dan Doma. Druženje sa stanarima, zaposlenicima i gostima je započelo u 10,00 sati svetom misom koju je predvodio velečasni Anton Peranić. Program se nastavio na terasi doma gdje se svim prisutnim obratila ravnateljica Doma Gordana Stolfa, čestitkom na 29-toj godišnjici uspješnog rada Doma, pritom se posebno zahvalila svim zaposlenicima na uloženom velikom trudu te iskazala važnost zajedničkog rada u razvoju izvaninstitucionalnog smještaja, osobito razvoja poludnevnog i cjelodnevnog boravka te Dnevnog centra za potrebe otočkog stanovništva. Ujedno, ravnateljica je najavila da će Dom  sljedeće godine  obilježiti punih 30 godina rada te najavila da bi također takvu okruglu obljetnicu trebalo obilježiti. Sve prisutne je razveselio nastup najmlađih izvođača, učenika Područnog odjela glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Krku. Nastupili su Kvirin Gršković i Mai Karabaić na klarinetu, Tea Antić flauta, Dino Jukić gitara, Mavro Dobrinčić klavir i Ivano Pavačić truba. Naša stanarka Ileana Dmitrašinović pročitala je stihove pjesme nobelovca Pabla Nerude „Ne zaboravi biti sretan“. Da sreća ne ovisi o godinama,  svojim plesnim nastupom su pokazale i stanarke doma Tereza Karabaić, Marija Jurasić, Gordana Obornik i Jelka Karina, koje je uvježbala naša novozaposlena fizioterapeutica Katarina Peršić Togunjac. Za kraj jutarnjeg programa sve prisutne su raspjevali članovi Udruge umirovljenika Grada Krka okupljeni u Klapu „Nono“.

Ove godine smo našim stanarima organizirali i večernji program, nastup Dječjeg zbora  „Mići boduli“ iz Krka po vodstvom Gordane Drpić.Program je trajao oko 30 min a nazočilo je oko 60-tak stanara Doma koji su s oduševljenjem pratili nastup.

 

Ovom prigodom bi se posebno željeli zahvaliti svim našim gostima, suradnicima, susjedima i prijateljima koji su sve ove godine pomagali i pomažu u radu doma.