Svrha aktivnog provođenja vremena korisnika je što duže sačuvati njihove preostale tjelesne i psihičke sposobnosti tijekom cjelokupnog boravka u Domu. U okviru grupnog rada provodi se program „Kognitivni trening- vježbe za poboljšanje rada mozga“. Program osnažuje mentalne kapacitete korisnika i prevenira demenciju tako što obnavlja i održava kognitivno-perceptivne mentalne procese.

Dvomjesečni Program je, na osnovi suvremenih znanstvenih i stručnih spoznaja s područja psihologije i neurologije, kreirala i provela stručna suradnica terapeut, Ljiljana Kordić. Treninzi su  održavani dva put tjedno po jedan sat. Svaki od 16 termina činilo je kratko uvodno predavanje o značaju mozga i preporuke za održavanje dobre mentalne kondicije te neurobičke vježbe  utemeljene na ne-rutinskim načinima razmišljanja i kretanja i njihovu djelovanju na mozak. Svaki trening je sadržavao i po jednu do dvije vježbe opažanja i pamćenja, vježbe s riječima, vježbe pozornosti i vježbe logičkog zaključivanja.

Prvi ciklus Programa završen je 6. ožujka. Najmlađa sudionica imala je 73, a najstarija 95 godina.

Evaluacija treninga putem grupnog intervjua pokazala je da su im neke vježbe bile lakše, a neke teže, ali da niti jedna nije bila preteška. Najlakše su im bile osmosmjerke koje su rješavale kao „domaću zadaću“ van termina treninga. Najteže je bilo stajanje na jednoj nozi i jedna od neurobičkih vježbi kontralareralnih pokreta.

Sve sudionice koji su redovito pohađale trening dobile su potvrde i izrazile zadovoljstvo i ponos što su bile aktivne u održavanju svoje mentalne kondicije.