Dom za starije osobe „Mali Kartec“ Krk, Dislocirana jedinica Rab započela je s radom 22.2.2021.godine, a ima kapacitet trideset i pet korisnika. U sklopu stalnog smještaja osigurava zadovoljenje životnih potreba kao što su: stanovanje, prehrana, održavanje osobne higijene, higijene prostora, brigu o zdravlju, fizioterapijske vježbe, radne aktivnosti, organizirano korištenje slobodnog vremena i socijalni rad.

Jedanaest soba je u stambenom dijelu, a sedam soba u Odjelu za pojačanu njegu i skrb. Svaka soba opremljena je SOS signalizacijom, kako bi se korisnici uvijek osjećali sigurno. U sobama je proveden centralni sustav grijanja i hlađenja, kao i sustav ventilacije soba i kupaonica.

Sobe u stambenom djelu su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, a svaka soba ima svoju kupaonicu. U sobi se nalazi krevet sa anatomskim madracem, noćni ormarić, ormar stol i stolice. Svaka soba je opremljena LCD TV prijemnikom te priključkom za telefon i internet.

U Odjelu za pojačanu njegu i skrb ima sedam soba, dvokrevetnih i trokrevetnih te jedna jednokrevetna. Sve sobe imaju medicinske krevete s anatomskim madracima, stol, stolice, ormar i LCD TV prijemnik, a od ukupnog broja soba dvije imaju i vlastitu kupaonicu.

Dom ima blagovaonicu, dnevnu sobu, sobu za društvene događanja i veliku terasu za korisnike. Prostor i oprema doma u potpunosti je prilagođena osobama starije životne dobi i njihovim potrebama. Zdravstvena skrb pruža se korisnicima u suradnji s ambulantama primarne zdravstvene zaštite Dom zdravlja Rab, te izabrani liječnik po pozivu dolazi u dom.