Obilježavanje dana Doma za starije osobe „Mali Kartec“ Krk

Dana 13.6.2021. obilježili smo dan Doma i spomendan Svetog Antona. Druženje s korisnicima u Domu na Krku započelo je u 9,00 sati Svetom misom koju je predvodio velečasni Anton Peranić, a nastavilo se na terasi Doma.
Dislocirana jedinica Rab je tim povodom organizirala zajedničko druženje na terasi doma te su medicinske sestre svim korisnicima mjerili vrijednosti glukoze u krvi, krvnog tlaka, pulsa i saturacije, a druženje se nastavilo uz razgovor, pjesmu, kavu, sok, voće i kolače.

Obilježavanje dana Doma u Krku se nastavilo i idućeg dana sportskim natjecanjima u pikadu, visećoj kuglani, nabacivanju koluta te poligonu s preprekama. U natjecanju je sudjelovao velik dio korisnika, koji su unatoč visokim temperaturama ostvarili nezavidne rezultate.
Najspretniji i najbrži u poligonu prepreka je bio Perčić Aldo, drugo mjesto je osvojio Ivan Pole, a treće Rade Vuleta. U disciplini pikada u razigravanju je naviše bodova osvojila Katica Pole, drugo mjesto Rade Vuleta a trećeplasirana je bila Jelka Karina. U disciplini viseće kuglane najbolje su bile žene, prvo mjesto je osvojila Lurda Šporn, drugo mjesto Božica Antić, a na trećem mjesto sa samo jednim bodom razlike osvojila je Sonja Boras. U nabacivanju koluta prvo mjesto je osvojio, unatoč velikoj konkurenciji Rade Vuleta kojem je ovo već treća nagrada u našim natjecanjima, drugo mjesto je pripalo Luciji Valković, a treće Ratku Stamenkoviću.
Proslava dana doma je unijela veselje i radost među stanare koji su bar na kratko zaboravili problem epidemije i opustili se u druženju bez maski.