Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Socijalni radnici imaju posebnu ulogu i značaj u radu doma za starije osobe. Svaka osoba koja treba informacije o uslugama socijalne skrbi za starije osobe ili o uvjetima i načinu smještaja u dom obavezno kontaktira socijalnog radnika u Domu. Informacije se mogu dobiti osobnim kontaktom u Domu, putem telefona ili elektronskom poštom, a mogu se saznati i uvidom u naše internetske stranice.

Socijalna radnica je voditeljica Komisije za prijem i otpust korisnika doma te je dio stručnog tima. Kroz individualno savjetovanje ili grupne aktivnosti koje provodi socijalna radnica korisnicima pruža stručna pomoć u prilagodbi na nove životne uvjete, prevladavanju osobnih poteškoća, očuvanju preostalih funkcionalnih sposobnosti te pomoć pri ostvarivanju prava iz mirovinskog, zdravstvenog ili/i sustava socijalne skrbi. Organiziranjem radionica ili tematskih predavanja korisnici se osnažuju za brigu o vlastitom zdravlju, njegovanju obiteljskih odnosa i socijalnih veza, vlastitim pravima i mogućnostima socijalne zaštite starijih osoba ili drugim pitanjima od značaja za njihovu kvalitetu života. Uključivanjem u različite radno-okupacijske i kulturno-zabavne sadržaje korisnici imaju mogućnost međusobnog povezivanja i druženja čime se značajno smanjuje problem osamljenosti koji prati starenje i starost.

Svaki korisnik ima pravo izbora ponuđenih aktivnosti prema vlastitim potrebama, sklonostima i mogućnostima, a uloga socijalnih radnika je da ih motiviraju na sudjelovanje i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Poslovi su organizirani kao:

  • Poslovi informiranja i prijema i otpusta korisnika
  • Poslovi socijalnog rada s korisnicima smještaja
  • Poslovi radno okupacijskih aktivnosti i organizacija kulturno-zabavnih manifestacija
  • Poslovi izvan institucijske skrbi
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.