Međunarodni dan starijih osoba

Obilježen je Međunarodni dan starijih osoba u našem Domu

I ove godine smo u Domu obilježili Međunarodni dan starijih osoba u petak 30.9.2022. sportskim natjecanjima, kartanjem, druženjem pjesmom i plesom.
Međunarodni dan starijih osoba se od 1991. godine obilježava svake godine 1. listopada. Glasovanjem skupštine Ujedinjenih naroda (UN) 14. prosinca 1990. godine uspostavljen je 1. listopad kao Međunarodni dan starijih osoba, što je zapisano i u Rezoluciji UN-a 45/106. Ovaj je dan utemeljen radi podizanja svijesti o pitanjima koja se tiču starijih osoba poput doprinosa starijih osoba društvu, ali i procesa starenja.

Na terasi Doma i u okolišu ugostili smo ove godine drage goste, članove  Udruge umirovljenika Grada Krka i Udruge umirovljenika „Sunce“ iz Crikvenice. Za pjesmu i zabavu bili su zaduženi naši, gosti Klapa „Nono“ i članovi Udruge „Sunce“. Udruga umirovljenika Sunce darovala je prisutne s punom košarom mandarina te prigodnim poklonom ravnateljici.
Druženje se nastavilo u sportskom duhu. Organizirali smo natjecanje u četiri discipline prilagođene starijim osobama: pikado, luk i strijela, nabacivanje lopte u koš i nabacivanje koluta. Naši stanari su pripremili i prigodne nagrade, sve ručni radovi stanara našeg doma. U tri discipline su naši gosti bili spretniji i precizniji te su zasluženo osvojili nagrade, međutim u nabacivanju lopte u koš ih je sve nadmašio stanar našeg doma gospodin Ratko. Druženje se nastavilo veselo, pjesmom i plesom te zajedničkim ručkom, finim gulašem koje su za taj dan pripremile naše kuharice.
Zahvaljujemo članovima Udruge umirovljenika Grada Krka i Udruge umirovljenika „Sunce“ na pozitivnoj energiji, veselju, pjesmi i druženju kojima su našim stanarima uljepšali dan i ugrijali srca.