Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

NOVOSTI VEZANE ZA SUSTAV KVALITETE E-QUALIN

UVOĐENJE  SUSTAVA  KVALITETE  E-QALIN U DOMU ”MALI KARTEC”

Nakon tri godine rada na uvođenju sustavu kvalitete E-Qalin, Dom za starije osobe „Mali Kartec“ Krk, čiji je osnivač Primorsko-goranska županija, udovoljio je zahtjevima ove norme kvalitete te je Dom 1. veljače, 2015. godine dobio potvrdu statusa doma kvalitete E-Qalin, na temelju samoprocjene.

Norma E-Qalin razvijena je kao norma upravljanja kvalitetom unutar ustanove, isključivo za područje skrbi i njege starijih i nemoćnih osoba. Primjena ovog modela u domovima za starije osobe povećava zadovoljstvo i kvalitetu života korisnika ustanove i njihove rodbine te zaposlenika, odnosno svih sudionika u skrbi o starijim osobama.
Navedeni model rada i pristupa prema osobama treće životne dobi se od 2007. primjenjuje u domovima za starije osobe u Austriji, Češkoj, Italiji, Njemačkoj, Luksemburgu, Sloveniji i Nizozemskoj. Njegova važnost i značaj očituju se kroz proces uključivanja i uzajamnog djelovanja korisnika i zaposlenika, koji pruža maksimalno zadovoljstvo i dostojanstvo svima koji žive i rade u domovima za starije osobe.

Osnovna misao vodilja ovoga modela rada jest: „Sustav se prilagođava korisniku, a ne korisnik sustavu”.

Za sam Dom uvođenje modela rada po E-Qalin normi znači njegov daljnji razvoj, profesionalizaciju, povećanje ugleda i konkurentnosti s drugim ustanovama na temelju analize i usporedbe rezultata rada. Potvrda kvalitete također je i zasluženo priznanje svim zaposlenicima na njihovom predanom radu usmjerenom na razvoju kvalitete, na dobrobit korisnika.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.