Aktivnosti projekta „72 sata bez kompromisa“ u našem Domu u Krku

Projekt, „72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt za mlade od 15 do 35 godina. Na otoku Krku održava se već treću godinu za redom, a ustanova odgovorna za organizaciju projekta je Caritas Biskupije Krk sa svojim volonterima. Glavno obilježje projekta leži u beskompromisnosti; prijavom na volontersku akciju budući volonteri ne mogu birati na kojoj će volonterskoj akciji sudjelovati. Na taj način bez predrasuda daruju svoje vrijeme, znanje i talente za dobrobit zajednice.

Ove godine volonteri su u našem domu imali pune ruke posla, pomogli su u uređenju knjižnice, obojali su klupe u okolišu doma, zasadili biljke te se družili s stanarima našeg doma.
Akcija je započela u petak 14.10.2022. na uređenju domske knjižnice. Prošle godine započeli smo s velikom akcijom popisivanja svih knjiga u knjižnici, a obzirom na količinu knjiga isti se nastavio provoditi i u ovoj godini uz pomoć volontera Caritasa iz Krka. U sklopu akcije „72 sata bez kompromisa“ prostor je očišćen te je reorganiziran kako bi se za sve knjige našlo mjesta.
Akcija se nastavila i u subotu kada je 15 volontera pomoglo u bojanju klupica, sađenju biljaka u betonske vaze, čišćenju okoliša. Nakon ručka svi volonteri su se družili s našim stanarima uz čašicu razgovora, šetnju,  pjesmu i društvene igre. Projekt je završio u nedjelju kada je bio nastup Klape „Zvonimir“ na domskoj terasi.
Naši stanari su se i ove godine uključili u aktivnosti projekta te su puni riječi hvale za mlade ljude koji su ih došli obići i pomoći im u njihovom drugom domu.
I ovim putem se zahvaljujemo svim volonterima na uloženom radu i trudu te na svakoj lijepoj riječi i osmjehu koje su uputili našim stanarima i unijeli im radost, veselje i dinamiku u inače mirnu svakodnevicu.

Fotografije:
Milovan Kirinčić, www.otok-krk.org

Dragutin Joksimović, stanar Doma za starije „Mali Kartec“

Više o aktivnosti projekta na otoku Krku pročitajte ovdje

Galerija: