NOVE EPIDEIMOLOŠKE MJERE 01.02.2021.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sukladno UPUTAMA ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 ZA PRUŽATELJE SOCIJALNE USLUGE SMJEŠTAJA ZA STARIJE OSOBE I OSOBE S INVALIDITETOM U SUSTAVU SOCIJALNE SKRBI od 30.1.2020. Verzija 11. mijenjaju se epidemiološke mjere:

POSJETE

Dozvoljene su posjete korisnicima iz stambenog dijela  isključivo u okolišu doma svaki dan:
od 9,00  do 11,00 sati i od  15,00 do 16,00 sati bez prethodne najave.

Posjete korisnicima u Odjelu pojačane njege i brige o zdravlju samo uz prethodnu najavu na broj telefona ambulante:  051/564 600

Prije početka posjeta (bilo u vanjskom bilo u unutarnjem prostoru), posjetiocima je potrebno izmjeriti tjelesnu temperaturu beskontaktnim toplomjerom te ako se utvrdi povišena tjelesna temperatura, posjet se ne može ostvariti.
Obavezna je dezinfekcija ruku prije ulaska u prostor pružatelja usluga.
Preporučuje se da u jednom posjetu jednog korisnika može posjetiti jedna osoba. Iznimno, u posjeti može sudjelovati više osoba ukoliko je posjetiocu potrebna videća pratnja, tumač/prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika, osobni asistent ili neki drugi oblik asistencije. O posjetima pružatelj usluge smještaja vodi dnevnu evidenciju.

Osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, utvrđena zaraza bolešću COVID-19 ili koji imaju simptome karakteristične za COVID-19 ne mogu doći u posjetu korisnicima.

Korisnicima kojima je izrečena mjera samoizolacije ili izolacije ili imaju simptome bolesti ne mogu primati posjete.
Posjetitelji sami osiguravaju potrebnu zaštitnu opremu prilikom posjeta korisnicima usluge smještaja.

IZLASCI IZVAN PROSTORA PRUŽATELJA USLUGE I ODLASCI U OBITELJ

Omogućuje se izlazak izvan prostora pružatelja usluge smještaja, isključivo u slučaju višednevnog odlaska u obitelj u trajanju od 5 ili više dana uz poduzimanje i pridržavanje mjera suzbijanja i sprečavanja epidemije COVID- 19.

  1. Članovi obitelji s kojima će korisnik boraviti dostavljaju pisanu izjavu da nisu u izolaciji, da nemaju simptome COVID-19, nisu u samoizolaciji i nemaju respiratorne poteškoće i/ili povišenu temperaturu, te nisu bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Također u izjavi potvrđuju da će izmjeriti tjelesnu temperaturu ujutro prije nego stigne korisnik te u slučaju da netko ima povišenu temperaturu odgoditi posjet korisnika.
  2. Za vrijeme trajanja posjeta, u kućanstvu trebaju biti samo članovi najuže obitelji odnosno neophodno je izbjeći posjete drugih osoba kućanstvu te posjete korisnika zatvorenim prostorima poput trgovina i sl.
  3. Preporučuje se boravak na otvorenom u društvu članova najuže obitelji.
  4. U slučaju da tijekom posjeta korisnik ili netko od članova kućanstva razvije respiratorne simptome ili povišenu temperaturu potrebno je kontaktirati izabranog liječnika i postupati sukladno liječničkoj preporuci.
  5. Prilikom povratka korisnika iz obitelji osigurava se testiranje korisnika i potpisivanje izjave o tome da korisnik nema simptome COVID-19, ni respiratorne simptome, da niti jedan član njegova kućanstva nije u izolaciji i samoizolaciji niti je bio u kontaktu s osobom koja boluje od COVID-19.
  6. Ukoliko tijekom posjeta obitelji korisniku bude određena mjera izolacije ili samoizolacije, korisnik ostaje kod obitelji, a povratak pružatelju usluge moguć je po završetku izrečene mjere.

Ograničenje i uvjeti izlazaka ne odnose se na osobe kojima je prošlo 14 dana od druge doze cjepiva i osobe koje su preboljele COVID-19 unutar 90 dana od početka bolesti.

Prilikom boravka korisnika izvan prostora pružatelja usluge, korisnik i članovi obitelji dužni su poštivati sve propisane mjere zaštite radi sprečavanja i suzbijanja COVID-19 od strane Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.