Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

O NAMA

NAŠA VIZIJA – biti dom koji će kroz  proces uključivanja i uzajamnog djelovanja korisnika i zaposlenika pružiti maksimalno zadovoljstvo i dostojanstvo svima koji žive i rade u Domu.

NAŠA MISIJA – pružanje kvalitetne socijalne usluge starijim osobama koje žive u Domu kao i onima koji žive u svojim domovima i koriste naše izvaninstitucionalne usluge, tako da ih čujemo i uvažavamo njihove potrebe.

Dom za starije osobe „Mali Kartec“Krk sa sjedištem u Krku, Lina Bolmarčića 1, izgrađen je i započeo s radom u srpnju 1990.godine.

Smješten je na površini od 30.000 m2, u neposrednoj blizini centra grada Krka, okružen  botaničkim vrtom,  maslinikom te borovom šumom.

Osnivač Doma  je Primorsko-goranska županija, kapacitet je 166 korisnika, a zapošljava preko 50 djelatnika

Dom već 30 godina pruža usluge smještaja za starije osobe s područja otoka Krka ali i područja cijele Primorsko-goranske županije. Dom se sastoji od prizemlja i tri kata, u prizemlju i prvom katu nalazi se odjel za njegu i brigu o zdravlju koji je namijenjen smještaju teže pokretnih i nepokretnih korisnika, dok se stambeni dio nalazi na drugom i trećem katu. Korisnicima se pružaju usluge smještaja od I-IV stupnja, ovisno o njihovim potrebama i psihofizičkom stanju. U Domu se korisnici mogu smjestiti temeljem ugovora o smještaju i temeljem rješenja nadležnog centra za socijalnu skrb.

U okućnici Doma nalazi se park sa klupama za sjedenje te višenamjenskim spravama za vježbanje, igralište s boćalištem, paviljonom u borovoj šumici, fontanom u dvorištu,  ali  i  maslinikom kojeg vrijedne ruke naših stanara održavaju i ubiru plodove. Park je u mirnom okruženju Doma te je zbog dobre klime pogodan  za boravak, druženje  i vježbanje korisnika tijekom čitave godine.

Pored trajnog smještaja, Dom pruža  usluge kroz izvaninstitucionalni oblik skrbi i podrške starijim osobama u njihovom domu i to pripremu i dostavu gotovih obroka za područje čitavog otoka. Osim usluge pomoći u kući kroz dostavu gotovih obroka Dom pruža mogućnost posudbe medicinskih pomagala i opreme.

Naši zaposlenici svakodnevno pomažu stanarima Doma da okruženi pažnjom, brigom i poštovanjem, starenje i starost ispune aktivnostima prilagođenim njihovim potrebama i interesima.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.