Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pored trajnog smještaja, Dom pruža nove usluge kroz izvaninstitucionalni oblik skrbi i podrške starijim osobama u njihovom domu – pripremu i dostavu gotovih obroka i pruža mogućnost posudbe medicinskih pomagala i opreme. Na početku smo uslugu pomoći u kući provodili u samom gradu Krk, a danas  smo prisutni u svim općinama.

O iskazanom interesu za smještaj u naš Dom govori lista čekanja na kojoj je preko 200 molbi, te se u prosjeku čeka godina dana do same realizacije smještaja, iznimno za jednokrevetne sobe i za III stupanj usluge.

Korisnicima  se pružaju usluge smještaja I, II, i III stupnja, ovisno o njihovim potrebama i psihofizičkom stanju.

U Dom se korisnici mogu smjestiti temeljem ugovora o smještaju i temeljem rješenja nadležnog centra za socijalnu skrb.

U Domu radi više od 50 zaposlenih radnika koji svakodnevno  pomažu korisnicima da okruženi njihovom brigom, pažnjom i poštovanjem, starenje i starost ispune kvalitetnim i ugodnom aktivnostima prilagođenim njihovim potrebama i interesima.

Najstarija i najznačajnija socijalna ustanova otoka Krka, spominje se još 1277. godine – zgrada blizu katedrale – Hospitale. Prvi srednjovjekovni hospitali nastali su u samostanima, gdje su osnovane posebne prostorije (hospiciji) za smještaj i njegu bolesne braće, ali i za primanje siromašnih i bolesnih staraca. Srednjovjekovni hospitali objedinjavali su značajke ubožnice, gostinjca, nahodišta i bolnice, u koje su liječnici dolazili samo povremeno.

   

 Dođite i uvjerite se „iz prve ruke“! Dobrodošli!

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.